EUROPESE WAGYU

ORIGINE: JAPAN
Oorspronkelijk afkomstig uit Japan. Door de strikte Japanse regelgeving mocht dit niet geëxporteerd worden, maar heeft men embryo’s clandestien naar het buitenland gesmokkeld en ze daar ingeplant in inheemse rassen. Onder­tussen is dit ras kunnen doorsijpelen tot in Europa, waaronder Spanje, Italië, België en Nederland. Typisch van vlees­structuur en marmering met een lichte oliesmaak als gevolg.

Bazadaise

Origine: Frankrijk
De Bazadaise uit het zuidwesten van frankrijk staat vooral bekend om zijn sterk gevleesde karkas in verhouding tot een fijn en licht geraamte. Daarnaast wordt het vlees door fijnproevers geroemd vanwege de complexe smaakstructuur. Dit exemplaar is makkelijk te herkennen aan zijn grijze of antracietkleurige vacht.

Blonde Aquitaine

Origine: Frankrijk
De Blonde d’Aquitaine was oorspronkelijk in het zuidwesten van Frankrijk zeer populair aks trekdier. In 1962 kreeg het ras zijn naam als samenvoeging van drie lokale variëteiten met dezelfde kenmerken: Blond des Pyrénéés, Garonnais en Quercy. De opvallendste uiterlijke kenmerken van het ras zijn, naast de blonde kleur met hier en daar lichtroze vlekken, de sterk ontwikkelde schouders en de gespierde billen. Dit is een licht gemarmerd ras met een fijne kruidige smaak.

Parthenaise

Origine: Frankrijk
De Parthenaise is oorspronkelijk een melkras uit Bretagne en de Charente dat vooral bekend stond om de boter. In de negentiende eeuw behoorde deze koe tot een van de belangrijkste rassen in Frankrijk  met een veestapel van meer dan een miljoen exemplaren. Tegenwoordig levert het ras uitzonderlijk fijn en smaakvol vlees dat weinig dooraderd is. De dieren hebben een roodroze vacht met als onderbuik een grijzere kleur.

Maine Anjou

Origine: Frankrijk
De Maine-Anjou of Rouge des Pres is een runderras van oorsprong uit de Anjou regio in West-Frankrijk. Het ontstond eind negentiende eeuw uit een kruising van de Mancelle en de Durham. Het vlees van de kalveren is ondanks de jonge leeftijd al rijk met vet dooraderd en daarom vol van smaak. De dieren hebben een mooie roodbonte vacht met hier en daar witte vlekken.

WEST VLAAMS ROOD

ORIGINE: BELGIË
Het Belgisch Rood rund of het Rode ras van West-Vlaanderen heeft een lange geschiedenis. Het ras hoort thuis in de provincie West-Vlaanderen en is de voor­ganger van het Belgisch Wit­blauw. De standaard beschrijft de rode koe als een groot, lang en zwaar dier. Toch moet het geheel een indruk van fijnheid en adel geven. Het is een vroegrijp ras dat ook gekend is om zijn grote groeikracht en zijn uitstekende vleeskwaliteit. Vol van smaak en licht gemarmerd.

NORMANDI

ORIGINE: FRANKRIJK
Zoals de naam doet vermoeden is de Normandi afkomstig uit Normandië. Deze koe produceert zowel kwaliteitsvolle melk als sma­kelijk vlees. Door de jodium die in de lucht hangt en de ziltige bodem is het vlees een tikkeltje “pré-salé”.

WAGYU KOBE OF KAGOSHIMA

ORIGINE: JAPAN
De Wagyu Kobe of Wagyu Kagoshima wordt met de beste zorg grootgebracht door Japan­se boeren. Het rund wordt gemas­seerd en krijgt een uitgebalanceerd dieet. Door het strikte Japanse kwaliteitssysteem is elk rund dat wordt gedistribueerd van dezelfde hoge kwaliteit. Het sterk ge­marmerde vlees smelt in je mond en heeft een uitzonderlijk rijke smaak.

HEREFORD

ORIGINE: ENGELAND
Typische Engelse vleeskoe, afkom­stig uit de streek Herefordshire. Roodwit gekleurd en goed ge­spierd. Het vlees is licht gemar­merd en heeft een pure smaak.

HOLSTEIN

ORIGINE: DUITSLAND
Gekend om zijn zwart-witte kleur­patroon en uitstekende melkpro­ductie. Het vlees heeft een grove, maar toch zeer malse structuur, is zwaar met vet dooraderd en heeft een melkachtige en boterige smaak.

contact

Kapelstraat 102
2540 HOVE
+32 3 455 63 71
bistro@delaet-vanhaver.com
BE 0644 750 684

Openingsuren:
Dinsdag – donderdag & zaterdag: 18u00 – 22u30
vrijdag 12u00 – 22u30

Zondag en maandag gesloten

 

 

 

    Map