Het Iberico varken
Het vlees van het Iberico varken dankt zijn smaak aan verschillende factoren. Deze zwarte varkenssoort, die voorkomt in het Iberische schiereiland van Spanje, wordt namelijk volgens strenge regels gevoed, gekweekt en geslacht. Een eerste aspect van de smaak heeft het vlees te danken aan de geografische ligging van het schiereiland. Net zoals het klimaat een invloed heeft op een wijn, zal het hier ook een aanzienlijke invloed hebben op de smaak van het vlees. Een tweede, en misschien wel meest bepalende kenmerk, komt voort uit de voeding van het varken. Dit varken wordt in de laatste groeifase van zijn leven gevoed met eikels. En een derde aspect is het hoge scharrelgehalte van de varkens, wat de kwaliteit van het vlees ten goede komt.
De exclusieve smaak van Iberico vlees
Iberico vlees dankt zijn smaak aan de voeding en de gezonde portie beweging van de varkens; en dat gebeurt helemaal op natuurlijke wijze. In de herfst, wanneer het groen schaarser wordt en de eikels van de bomen vallen, voeden deze varkens er zich voornamelijk mee. De beweging zorgt voor de zachte kwaliteit en de eikels voor de nootachtige smaak van het vlees.